Feyenoord op rozen na bonuspunten

03/04
2014
Hij zat voortdurend hoofdschuddend langs het veld wanneer Mitchell te Vrede weer eens balverlies had geleden. Ronald Koeman schreeuwde in Almelo zijn keel schoor om de spits keer op keer op zijn fouten te wijzen. Na iets meer dan twintig minuten was de trainer het zat en liet hij Samuël Armenteros warmlopen. Te Vrede pikte het signaal goed op en kwam vanaf dat moment steeds beter in de wedstrijd. Na een half uur maakte de vervanger van de geschorste Graziano Pellè met een rake kopbal zelfs de openingstreffer van Iliass Bel Hassani ongedaan.

Nog voor rust was het Tonny Vilhena die Feyenoord met een fraaie uithaal op voorsprong bracht. Het was een van de spaarzame hoogtepunten, want verder was het spel van de bezoekers nauwelijks het bekijken waard. Zoals tijdens de afgelopen drie (gewonnen) wedstrijden was afgesproken ook Heracles snel onder druk te zetten, maar niet alle linies hielden zich daaraan.

Koeman schoof de schuld in de schoenen van met name Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. ”Het centrale duo achterin speelde veel te ver achteruit. Daardoor ontstond er ruimte tussen de linies en daar wisten die rasvoetballertjes op het middenveld van Heracles wel raad mee. Maar ook voorin ging er het nodige mis. Zo koos Mitchell niet altijd goed positie. Voorzetten die vanaf de zijkanten worden teruggelegd zijn voor de opkomende middenvelder en niet voor de spits. We zullen die beelden aan hem laten zien, zodat hij nog beter kan worden.”

Komende zondag heeft Koeman weer de beschikking over Pellè, die vier wedstrijden aan de kant heeft gezeten. Eerder deze week zei de trainer nog dat de Italiaanse clubtopscorer niet zeker is van een basisplaats, maar in eigen huis tegen RKC Waalwijk staat hij ongetwijfeld weer in de punt van de aanval. Ondanks dat Te Vrede het niet heel slecht heeft gedaan, is de terugkeer van Pellè een geruststellende gedachte in de strijd om de tweede plaats.

Feyenoord zit momenteel op rozen, mede omdat FC Twente gisteren tegen ADO Den Haag niet verder kwam dan 1-1. De voorsprong op de Tukkers bedraagt nu vier punten, dus mag Koeman zijn ploeg tegen RKC (thuis), PSV (uit), Cambuur (thuis) en AZ (uit) een keer zien verliezen zonder dat het consequenties heeft voor het ticket voor de voorronde van de Champions League. Koeman: ”Als dat lukt, hebben we het weer fantastisch gedaan dit seizoen. Maar dan moeten we niet zo spelen als vandaag, want dit loopt niet altijd zo goed af.”

Datum: donderdag 3 april 2014, 08:45
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Almelo, Noord-Brabant, Overijssel, Waalwijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry