Werkstraf geëist voor verleiding leerlinge

02/04
2014
De leraar die in de periode van mei tot en met juli 2013 een leerling naaktfoto's van hemzelf stuurde heeft een sociaal-ethische norm overschreden en zich daarmee schuldig gemaakt aan verleiding van het meisje, aldus de officier van justitie vandaag ter zitting. Ze eiste een werkstraf van 180 uur waarvan 90 voorwaardelijk.

`Onbegrijpelijk`, vond ze het dat de 55-jarige man uit Nijkerk naaktfoto's via een soort whatapp naar de 15-jarige leerling stuurde waarop zijn erectie te zien was. Het betrof immers een minderjarig meisje, waarvan hij wist dat zij worstelde met een vervelende seksuele ervaring met een oudere man. Hij gaf haar begeleiding bij haar eindexamen, eerst op school en later bij haar thuis. Weliswaar heeft er geen fysiek contact plaats gevonden, maar daar was wel over afgesproken dat dat niet kon omdat ze nog te jong was. Maar er was wel contact met een seksuele lading omdat de man niet alleen de foto's stuurde maar daarbij ook het bericht ‘dit is wat je met me doet'.

Hiermee heeft de leraar een grens overschreden en zich schuldig gemaakt aan verleiding van een minderjarige tot ontucht. Omdat de verdachte er geen foute bedoelingen mee had, en geen documentatie heeft, kan volstaan worden met een werkstraf, aldus de officier. Naast de werkstraf van 180 uur, waarvan 90 uur voorwaardelijk, eiste zij als voorwaarden reclasseringscontact, een behandeling bij De Waag en een contactverbod met het meisje.

Datum: woensdag 2 april 2014, 12:53
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Nijkerk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry