Trainer Dwight Lodeweges verruilt Leeuwarden voor Heerenveen

31/03
2014
Dwight Lodeweges maakt een opmerkelijke en gevoelige transfer. De voetbaltrainer verruilt deze zomer de Friese club Cambuur Leeuwarden voor die andere Friese eredivisieclub: sc Heerenveen. Lodeweges wordt daar de opvolger van Marco van Basten.

Lodeweges is bezig met zijn eerste seizoen bij Cambuur. Hij kwam afgelopen zomer over van de amateurs van VVOG uit Harderwijk. Lodeweges was eerder actief bij FC Groningen, NEC en PSV.

De 57-jarige Lodeweges werkte in het seizoen 2003/2004 al als assistent van hoofdtrainer Foppe de Haan bij sc Heerenveen, dat geen afkoopsom voor de nieuwe trainer hoeft te betalen.

Hans Vonk, manager voetbalzaken van sc Heerenveen, is blij met de opvolger van Van Basten. `Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club.`

Van Basten maakte in januari bekend dat hij sc Heerenveen aan het einde van dit seizoen verlaat. De technische leiding van sc Heerenveen probeerde vervolgens Erik ten Hag vast te leggen. Die trainer liet weten dat hij de jeugdopleiding van Bayern München niet wil verlaten.

Lodeweges maakt dit seizoen indruk bij Cambuur, dat vorig jaar promoveerde naar de eredivisie. De Friese club staat 11e.

Wie Lodeweges bij Cambuur gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Datum: maandag 31 maart 2014, 14:44
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Friesland, Gelderland, Groningen, Harderwijk, Heerenveen, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry