Duizenden bezoekers tijdens Grondwet Festival

31/03
2014
Den Haag ,

Tijdens het Grondwet Festival zaterdag 29 maart in Den Haag hebben duizenden mensen een bezoek gebracht aan de Raad voor de rechtspraak en/of de Hoge Raad. Bij de Raad kwamen tussen 10 en 16 uur een kleine drieduizend bezoekers, de Hoge Raad trok naar schatting zesduizend mensen.

Tijdens het Grondwet Festival werd 200 jaar Koninkrijk en Grondwet gevierd. Circa zestig organisaties in Den Haag die op een of andere wijze te maken hebben met deze onderwerpen, deden mee.

Rijen voor de deur bij de Raad voor de rechtspraak.

Tentoonstelling

Bij de Raad voor de rechtspraak was de tentoonstelling ‘Verdachte portretten’ te zien. Verder tekende de bekende rechtbanktekenaar Felix Guérain live bezoekers en beleefde een documentaire van Frans Bromet over de Grondwet haar première. Om 11, 13 en 15 uur werd een eenakter door acteur Peter de Graef van toneelgezelschap ‘Matzer over de vloer’ opgevoerd, een stuk over strafrecht en hoe het leven mensen kan mangelen.

Rechtbanktekenaar Felix Guérain in actie.

Hoge Raad

De Hoge Raad verzorgde rondleidingen door zijn stadspaleis Huguetan aan het Lange Voorhout en had samen met het Nationale Toneel een toneelstuk gemaakt, waarin Napoleon Bonaparte zich moest verantwoorden voor de periode dat hij Nederland had bezet. Raadsheer Ybo Buruma speelde de rol van openbaar aanklager, acteur Jappe Claes van het Nationale Toneel Napolen. Echte raadsheren spraken zich uit over de vraag of de verbanning naar Elba destijds een terechte straf was. Het toneelstuk trok drie keer een volle (zittings)zaal. Duizenden mensen lieten zich rondleiden door Huguetan.

Napoleon Bonaparte verweert zich.

Datum: maandag 31 maart 2014, 13:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry