VNO-NCW: `Voordelen Europa beter uitleggen aan gewone man`

31/03
2014
DEN HAAG (EZPress) - In de aanloop naar de Europese verkiezingen moeten de voordelen van Europa beter worden uitgelegd aan de `gewone man`. Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes in reactie op een onderzoek van Ipsos waaruit blijkt dat tweederde van de Nederlanders vindt dat zij er niet op vooruit zijn gegaan door het EU-lidmaatschap. Volgens Wientjes hebben zij hun arbeidsplaats en dagelijks brood te danken aan de export en Europa. `En zonder die export kunnen veel Nederlandse bedrijven niet overleven.`

Ongemakkelijk gevoel

`Het gaat erom dat het brede, ongemakkelijke gevoel over Europa ook bij de lageropgeleiden, gewone werknemers en PVV-stemmers wordt weggenomen`, zegt Wientjes maandag in de Volkskrant. De positieve boodschap over Europa is tot nu toe vooral overgekomen bij de elite en hogeropgeleiden.

Effect van crisis

Wientjes wijst erop dat partijen als D66 en GroenLinks pro-Europa zijn. `En je kunt toch niet zeggen dat zij het slecht hebben gedaan bij de vorige verkiezingen.` Hij benadrukt dat een meerderheid van de Nederlanders in de Europese Unie wil blijven. Maar door de crisis hebben veel mensen volgens hem het gevoel dat ze al jaren lijden en dat dit komt door de Europese Unie.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 31 maart 2014, 13:16
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry