In hoger beroep alsnog veroordeling voor elektrocutie-ongeluk in hennepkwekerij

21/03
2014
's-Hertogenbosch ,

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft vandaag een man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uren voor het opzettelijk aanbrengen van wijzigingen in de elektriciteitsvoorziening in zijn woning ten behoeve van een hennepkwekerij, het telen van hennep en diefstal van elektriciteit.

Elektrocutie

De man had samen met een vriend een hennepkwekerij in zijn woning ingericht. De elektriciteit die voor die kwekerij nodig was, was buiten de elektriciteitsmeter om afgetapt. Veiligheidsvoorzieningen die normaal na de elektriciteitsmeter in de meterkast aanwezig zijn, zoals zekeringen of een aardlekschakelaar, waren omzeild. Bovendien was de elektriciteitsvoorziening ondeugdelijk aangelegd. Een van de lampen in de kwekerij bleek namelijk onder hoogspanning te staan. Toen de vriend van de man op een avond deze lampen kwam schoonmaken, is hij als gevolg hiervan geëlektrocuteerd.

Rechtbank

De man was op 5 maart 2013 door de rechtbank Oost-Brabant alleen veroordeeld voor het telen van hennep en diefstal van elektriciteit. Hij heeft daarvoor een gevangenisstraf van 10 weken gekregen.
Als gevolg van een fout in de tenlastelegging kon de man toen niet worden veroordeeld voor het aanbrengen van wijzigingen in de elektriciteitsvoorziening. Het Openbaar Ministerie had namelijk verzuimd op te nemen dat dit feit opzettelijk was gepleegd. In hoger beroep is deze fout echter hersteld, waardoor het hof wel tot een veroordeling voor dit feit kon komen.

Datum: vrijdag 21 maart 2014, 09:35
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Oss

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry