Eisen tot zeven jaar voor plofkraken door het hele land

20/03
2014
Vijf mannen hoorden vandaag straffen tot zeven jaar tegen zich eisen. Het OM verdenkt de mannen van onder meer ram- en plofkraken die ze zouden hebben gepleegd in Halsteren, Wezep, Wierden en Heemskerk. De mannen maakten volgens het OM ruim een half miljoen euro buit.

Het Openbaar Ministerie verwijt de vijf mannen in de leeftijd van 27 tot 39 jaar uit Amsterdam en omgeving ook van inbraken, heling van auto's en voorbereidingshandelingen voor ontploffingen die ze pleegden in wisselende samenstelling. Deze strafbare feiten speelden zich in 2012 voornamelijk buiten Amsterdam af.

Twee van de vier mannen, Amsterdammers van 39 en 27 jaar oud, zijn kort na een plofkraak in Wezep op 6 november 2012 aangehouden. De andere drie zijn in februari 2013 door de politie aangehouden.

Volgens de officier van justitie werden bij de ram- en plofkraken snelle dure gestolen auto's gebruikt zoals een Audi RS6. De verdachten hebben zich bij de plofkraken niets aangetrokken van de gevaren voor omwonenden. De risico's voor omwonenden van geldautomaten was groot, gezien de ravage die de ontploffingen veroorzaakten. De verdachten hebben door hun handelen gevoelens van grote onrust en onveiligheid in de samenleving veroorzaakt.

Op 25 maart gaat de zitting verder. De rechtbank doet naar verwachting op dinsdag 8 april uitspraak.

 

Datum: donderdag 20 maart 2014, 11:53
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Heemskerk, Noord-Holland, Overijssel, Wierden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry