Vita Opleidingen B.V. PLATO geaccrediteerd

19/03
2014
FLEVOLAND/ZEEWOLDE (EZPress) - Op 17 januari 2014 heeft de CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) Vita Opleidingen B.V. uit Zeewolde laten weten dat de Toetsingscommissie Zorg en Welzijn een positief advies heeft gegeven om de al door de CPION geaccrediteerde Registeropleiding Medische Basisvakken ook te accrediteren voor de PLATO Eindtermen.

De opleiding voldoet daarmee aan de PLATO eindtermen en zal vanaf heden ‘Medische Basisvakken volgens PLATO Eindtermen’ heten.

PLATO eindtermen voor complementaire zorgsector

De PLATO eindtermen zijn opgesteld om een eenduidige lijn te creëren aan de eisen gesteld binnen de complementaire zorgsector. De PLATO eindtermen verdelen de beroepsgroepen binnen de zorg in twee hoofdstromingen, namelijk medische beroepen en psychosociale beroepen. PLATO stelt dat beroepen die fysiek gerelateerd zijn (bijvoorbeeld natuurgeneeskunde, alternatieve geneeskunde, acupunctuur) aan de eindtermen voor de medische basisvakken dienen te voldoen en beroepen die psychosociaal georiënteerd zijn (bijvoorbeeld maatschappelijke dienstverlening, creatieve- en kunstzinnige therapie, psychotherapie) aan de eindtermen voor de psychosociale basiskennis. Omdat beide beroepen zowel met medische- als psychosociale factoren in aanraking komen zijn in beide eindtermen zowel medische als psychosociale eindtermen opgenomen maar dan voor beide beroepen in een passende verhouding.

De Natuurgeneeskundig Therapeut krijgt medische basisvakken op hoger cognitief niveau met psychosociale basisvakken op elementair niveau (eindtermen Medische Basiskennis). De Psychotherapeut krijgt de Psychosociale basisvakken op hoger cognitief niveau en de medische basisvakken op elementair niveau (eindtermen Psychosociale Basiskennis)

De Natuurgeneeskundig Therapeut dient dus aan de eindtermen medische basiskennis te voldoen en niet aan beide eindtermen.

Voor meer informatie over de opleiding Medische Basisvakken volgens Plato Eindtermen: www.Vitaopleidingen.nl of info@vitaopleidingen.nl

//einde bericht

Bron: Vita Opleidingen B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 19 maart 2014, 15:00
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Flevoland, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry