Gevangenisstraf en TBS voor moord op Zutphense

18/03
2014
Zutphen ,

De rechtbank heeft een 25-jarige verdachte uit Zutphen veroordeeld voor de moord op een 21-jarige vrouw.

Bekentenis

De verdachte heeft bekend het slachtoffer op 25 mei 2013 om het leven te hebben gebracht door haar met een riem te wurgen. Naar het oordeel van de rechtbank kan tot een bewezenverklaring van moord gekomen worden, nu sprake was van voorbedachten raad. De rechtbank heeft namelijk vastgesteld dat bij verdachte, enige tijd nadat het slachtoffer hun relatie eind 2012 had beëindigd, gedachten zijn ontstaan om haar te doden. Verdachte heeft op diverse momenten en over een langere periode gelegenheid gehad en ook daadwerkelijk benut om zich te beraden over de betekenis en de gevolgen van zijn voorgenomen daad.

Geen bewijs voor verkrachting

Nadat verdachte het slachtoffer had gedood, heeft hij volgens zijn eigen verklaring nog enkele seksuele handelingen met haar verricht. Hoe verwerpelijk deze handelingen ook zijn, zij kunnen volgens de rechtbank, net zoals de officier van justitie in zijn requisitoir naar voren bracht, niet leiden tot bewezenverklaring van de naast de moord tenlastegelegde verkrachting. Er is namelijk geen bewijs voorhanden dat het slachtoffer ten tijde van de verrichte handelingen nog bij leven was. Deze omstandigheid is echter wel door de rechtbank meegewogen bij het bepalen van de hoogte van de uiteindelijke straf.

Straf

De rechtbank heeft de verdachte, conform de eis van de officier van justitie, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar en een TBS-maatregel met dwangverpleging.

De volledige uitspraak is te lezen via onderstaand ECLI-nummer.

Datum: dinsdag 18 maart 2014, 13:30
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Leiden, Zuid-Holland, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry