Win een rechtbanktekening tijdens het Grondwet Festival

17/03
2014
Den Haag ,

Op de Facebookpagina van de Rechtspraak maak je kans op een rechtbanktekening van jezelf. Ga naar www.facebook.com/Rechtspraak, vind de pagina leuk en 'like' het bericht. Ook mensen die de pagina al leuk vinden en het bericht 'liken', maken kans. De tekening wordt gemaakt door rechtbanktekenaar Felix Guérain tijdens het Grondwet Festival op 29 maart. De actie loopt van 17 tot en met 23 maart. De winnaar wordt maandag 24 maart op Facebook bekendgemaakt.

Evenement

Het Grondwet Festival op 29 maart is een grootschalig evenement waar circa zestig organisaties aan deelnemen. Ook de Raad voor de rechtspraak en de Hoge Raad doen mee. In het pand van de Raad voor de rechtspraak Kneuterdijk 1 is de tentoonstelling ‘Verdachte portretten’ te zien. Rechtbanktekenaar Felix Guérain is op 29 maart live aan het werk te zien. Naast deze tentoonstelling wordt op verschillende tijdstippen in het pand van de Raad een speciale eenakter getoond. Hoe voelt het als iemand een straf krijgt die niet rechtvaardig lijkt?

Nationale Toneel

De Hoge Raad maakte samen met het Nationale Toneel een toneelstuk over de rechtszaak tegen Napoleon Bonaparte, die zich ten overstaan van echte raadsheren van het hoogste rechtscollege moet verantwoorden (zie ook Voorstelling van het Nationale Toneel en de Hoge Raad).  

Ga naar de Facebookpagina van de Rechtspraak (www.facebook.com/Rechtspraak) en doe mee. 
 
Lees de  actievoorwaarden (pdf, 88 kB)

Datum: maandag 17 maart 2014, 13:15
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry