Culturele Zondagen en Uitburo samen verder

16/10
2009
16-10-2009

Het college van B&W heeft besloten om per 1 januari 2010 de projectorganisatie Culturele Zondagen en het Uitburo samen te voegen tot één organisatie. Er wordt nog onderzocht of op termijn ook Stichting Uitfeest tot dezelfde organisatie kan toetreden. Het personeel bij Culturele Zondagen en het Uitburo is inmiddels door hun directeuren op de hoogte gebracht. Er is geen gemeentelijke reorganisatie nodig, omdat bij beide organisaties geen ambtenaren werken.

Het besluit om de twee organisaties samen te voegen is gebaseerd op een onderzoek dat Paul Adriaanse van de Universiteit Utrecht op verzoek van de gemeente heeft uitgevoerd naar het toekomstperspectief van de Culturele Zondagen. Hij adviseert een aparte stichting op te richten, waarin zowel de Culturele Zondagen als het Uitburo worden ondergebracht. Een aparte stichting heeft meerwaarde voor de culturele marketing en promotie van de stad.

100e Culturele ZondagOp zaterdag 17 oktober is de honderdste Culturele Zondag. Deze editie is ook extra bijzonder omdat het ook een kindermuseumnacht is. Wethouder Floris de Gelder (Culturele zaken): `Inmiddels staat Culturele Zondagen voor kruisbestuivingen tussen instellingen en artiesten, verassende combinaties en ruimte voor nieuw talent. Bovendien is 80% van de Culturele Zondagen gratis toegankelijk. Daar mogen we als stad trots op zijn.`

De Culturele Zondagen bereiken een nieuw publiek: 3 op de 10 bezoekers maakt nooit of nauwelijks gebruik van het reguliere kunstaanbod. Daarnaast trekken de Culturele Zondagen ook publiek van buiten de stad; 50 % van de bezoekers komt niet uit de stad Utrecht, waarvan ca. 30 % van buiten de provincie Utrecht. De bezoekaantallen zijn flink gestegen: in 2002 waren er 55.000 bezoeken en in 2008 trokken 11 Zondagen maar liefst 245.000 bezoeken. De Culturele Zondagen zijn in 2000 op initiatief van Leefbaar Utrecht geïntroduceerd. De organisatie van Culturele Zondagen is met de oprichting van de aparte stichting een bevestiging van het succes.

Datum: vrijdag 16 oktober 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry