Zeewolde Liberaal grote winnaar verkiezingsdebat

13/03
2014
ZEEWOLDE (EZPress) - De eerste en enige gelegenheid die in Zeewolde aan de deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen werd geboden om de degens te kruisen was het lijsttrekkersdebat, georganiseerd door de Zeewolder ondernemersverenigingen.

De lijsttrekkers van alle acht de deelnemende partijen gingen gisteravond in congrescentrum De Lux in Zeewolde in debat over onderwerpen als “de groei van Zeewolde”, “wat betekent de gemeente voor ondernemers”, en “e-commerce en de centrumondernemers.`

Dit leidde tot leuke debatten, waar de verschillen tussen de partijen goed in naar voren kwamen. Aan het eind van de avond werd middels een stemming gepeild wie de winnaar was.

Na telling van de 97 uitgebrachte stemmen bleek dat de huidige grootste partij van Zeewolde, Leefbaar Zeewolde, slechts op 5,2% van de zetels kon rekenen, en daarmee als voorlaatste eindigde. Zeewolde Liberaal, die voor de eerste keer aan de raadsverkiezingen deelneemt, werd eerste, met 25,8% van de stemmen.

Zeewolde Liberaal lijsttrekker Cees Steijger: “Het is altijd spannend wat de uitslag van de eerste echte peiling brengt. We zijn erg blij met deze uitslag, vooral ook omdat deze van een belangrijke doelgroep, namelijk de Zeewolder ondernemers, komt. Wij zien deze uitslag als een blijk van vertrouwen, en als een extra stimulans om ook op de andere punten van ons programma de burgers te overtuigen dat een stem op Zeewolde Liberaal een stem op meer ruimte is.”

Cees Steijger meldde verder dat de nieuwe editie van de Zeewolder Liberaal met name in gaat op de uitdagingen die de nieuwe raad heeft ten aanzien van de zorg. Hij zegt: `De decentralisaties van zorg en participatiewet naar de gemeentes stellen ons voor grote uitdagingen. Zeewolde Liberaal wil onder meer een eigen gemeentelijk zorgbedrijf deel laten uitmaken van de oplossing voor de uitdaging om met minder budget toch de benodigde zorg te kunnen leveren.`

//Einde

Bron: Zeewolde Liberaal

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 13 maart 2014, 01:26
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry