Taskforce gaat overvalcriminaliteit aanpakken

16/10
2009
DEN HAAF (EZPress) - Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag de Taskforce Overvallen ingesteld. Deze taskforce moet eraan bijdragen dat de overvalcriminaliteit eind 2010 met minimaal 20 procent afgenomen is ten opzichte van 2008.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zal de taskforce voorzitten. In de taskforce werken publieke en private organisaties samen om het aantal overvallen snel te laten dalen. Doel van de taskforce is het analyseren van problemen bij de bestrijding van overvalcriminaliteit en het aandragen van oplossingen voor deze problemen.

De leden van de taskforce hebben ieder binnen hun organisatie de positie en het mandaat om de problemen aan te pakken. In de taskforce worden de krachten van deze organisaties gebundeld, zodat zij gecoördineerd en in overleg de overvalcriminaliteit kunnen aanpakken. Dit zal gebeuren door een combinatie van preventieve en repressieve maatregelen.

De minister van Justitie heeft de Taskforce Overvallen eerder dit jaar aangekondigd in de Tweede Kamer. Hij volgt daarmee dezelfde aanpak die gekozen is op andere terreinen waar de criminaliteitsbestrijding geïntensiveerd moest worden. Inmiddels zijn op initiatief van het ministerie van Justitie onder meer de Taskforce aanpak georganiseerde hennepteelt en de taskforce Mensenhandel actief.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Justitie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 16 oktober 2009, 15:45
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry