Stand van zaken in onderzoek naar verdacht duo

11/03
2014
De man en de vrouw die onder andere worden verdacht van ontvoering en het plegen van overvallen bevinden zich momenteel nog in Duitsland.

Het onderzoek naar de gepleegde feiten in Nederland: Meppel, Echten, Lage Mierde en Enschede loopt volop. De regie van dit onderzoek ligt bij het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland. Zodra de lokale politieonderzoeken zijn afgerond worden de dossiers overgedragen aan het OM in Noord-Nederland. De vervolging van de verdachten zal dan plaatsvinden bij de rechtbank in Noord-Nederland in Assen.

Uitleveringsverzoek

Donderdag 6 maart 2014 zijn twee officieren van justitie naar Münster in Duitsland gegaan om te praten met de collega's daar, over de uitlevering van de verdachten. De verdachten hebben tot nu toe geweigerd mee te werken aan een verkorte uitleverings-procedure. Een Duitse rechter zal zich over het uitleveringsverzoek gaan buigen. De uitlevering van de verdachten kan dan ook weken in beslag gaan nemen.

Het lopende strafrechtelijk onderzoek in Nederland richt zich op de volgende plaatsen.

Meppel
Op 10 februari werd ingebroken in de woning van een vrouw uit Meppel. Toen het slachtoffer de verdachten aan het einde van de middag overliep, werd ze gekneveld, mishandeld en bedreigd. Hierop werd het slachtoffer tegen haar wil meegenomen in haar auto. Uiteindelijk is het slachtoffer in de ochtend van 11 februari in de buurt van Lelystad in een bos achtergelaten.

Echten
In Echten werd op 10 februari een man uit Ruinen bedreigd met een vuurwapen door twee personen op de openbare weg. Hij werd gedwongen om in de achterbak van zijn auto te gaan liggen. Hier wordt onderzocht of de twee verdachten hiermee te maken hebben.

Lage Mierde

Op 18 februari jl. werd een overval gepleegd op een woning in Lage Mierde. De bewoner werd gekneveld door de verdachten. Daarnaast zijn drie getuigen, ook onder bedreiging van een vuurwapen, mee de woning in genomen en gekneveld. De slachtoffers werden gedwongen hun waardevolle spullen af te geven. De bewoner werd door de verdachte(n) mishandeld en heeft hierbij ernstig letsel opgelopen.

Enschede
Maandag 24 februari waren de verdachten op een camping in een Enschede. Waarbij werd ingebroken in een caravan. Een getuige betrapte hen en werd beschoten en raakte zwaargewond. De verdachten vluchtten en drongen later in Enschede een huis binnen en gijzelden het gezin dat daar woonde. Ze namen de vader van het gezin als gijzelaar mee en lieten hem vrij in Duitsland in Ahaus.

Aanhouding in Duitsland
Door adequaat optreden van de Duitse politie, kon het duo woensdagmiddag 26 februari in Duitsland worden aangehouden in een hotel in het plaatsje Schwerte. In de hotelkamer waar zij verbleven zijn diverse goederen in beslag genomen en deze worden onderzocht. De in beslag genomen spullen worden overgedragen aan de politie en het OM in Noord-Nederland.

Datum: dinsdag 11 maart 2014, 11:48
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Assen, Drenthe, Duitsland, Enschede, Flevoland, Lelystad, Meppel, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry