Oorlog en Vrede in Week van de Geschiedenis

16/10
2009
DEN HAAG (EZPress) - Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag opent morgen zijn deuren vanwege de Week van de Geschiedenis. Het thema is Oorlog en Vrede. De minister sluit het evenement volgende week op een bijzondere manier af.

Het NIMH verzorgt meer activiteiten dan in voorgaande jaren het geval was. Zo is er een aantal militair-historische lezingen, zijn er verschillende rondleidingen en kunnen bezoekers naar hartenlust struinen op de boekenmarkt. Ook verzorgt het defensie-instituut volgende week zaterdag een fietstour langs een aantal belangrijke militair-historische locaties in Den Haag.

Legermuseum

De Week van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting Anno. Honderden instellingen verzorgen tal van activiteiten rond een wisselend thema. Van deze activiteiten zijn er dit jaar 10 genomineerd voor de zogenoemde Week van de Geschiedenisprijs. Ook De Kozakken komen! in het Legermuseum in Delft dingt mee. Het publiek mag meestemmen op www.weekvandegeschiedenis.nl.

Dagboek

Na een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky, sluit minister Eimert van Middelkoop zaterdagvond 24 oktober de historische week af. Tijdens deze zogenoemde Nacht van de Geschiedenis spreekt de bewindsman via een live verbinding met historicus Serge Blom. Blom is uitgezonden naar Uruzgan waar hij in opdracht van de Commandant der Strijdkrachten een dagboek bijhoudt over de operationele ervaringen van de Nederlandse militairen op Kamp Holland.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Defensie

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 16 oktober 2009, 15:15
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Delft, Noord-Holland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry