Helemaal niks in Waalwijk

10/03
2014
RKC Waalwijk kon wel leven met een punt, ADO Den Haag minder. Toch beaamden beide ploegen dat ze met de 1-1 niks opschoten in de strijd tegen degradatie.

Druk

Bij RKC Waalwijk stond er wat meer druk op dan bij ADO. Terwijl de Hagenaren onder Henk Fräser nog steeds ongeslagen zijn, zakten de Waalwijkers de afgelopen weken na een reeks van nederlagen terug in de gevarenzone. Er werd voorafgaand aan de degradatiekraker tegen ADO dan ook besloten getraind, was er een akkefietje met een cameraman en zegende pastoor Martin van Zutphen de wedstrijdballen tijdens een heuse ’inzegeningsavond’ in het Mandemakers Stadion.

Hagenezen Tommie Beugelsdijk en Mike van Duinen konden een glimlach nauwelijks verhullen toen zij hoorden van de vrome actie van hun Waalwijkse opponent. ”De bal stuiterde inderdaad alle kanten op, daar zal het dan wel aangelegen hebben”, verklaarde Beugelsdijk over het bij tijd en wijle erbarmelijke niveau van de wedstrijd.

Gekkigheid

”Ik geloof niet in die gekkigheid”, aldus Van Duinen. De spits geloofde wel dat hij een penalty had moeten krijgen toen Ingo van Weert een goede tien minuten na rust hem in de zestien neerhaalde. ”Dat was een strafschop, duizend procent.”

Fräser was ‘teleurgesteld’ in scheidsrechter Bas Nijhuis: “Als je met je ploeg alles doet om te winnen en de spelers alles gegeven hebben, dan is het jammer dat Nijhuis die overtreding op Van Duinen niet ziet. Dan kun je heel erg teleurgesteld zijn. Ik zag duidelijk dat Ingo van Weert eerst het been van Van Duinen raakt en daardoor komt zijn voet op een verkeerde positie tegen de bal aan en schiet hij de bal naar de cornervlag. Als je dat ziet, heb je daar toch geen hogere wiskunde voor nodig?”

Klagen

“Het enige positieve is dat de concurrentie ons niet ingehaald heeft”, vond Van Duinen.

Maar RKC had ook reden om te klagen. Bij de 1-1 van Romeo Castelen drie minuten voor rust (de gasten kwamen na 17 minuten op voorsprong via Roland Alberg), kwam ADO-keeper Gino Coutinho wild uit zijn doel. Met zijn veel te ver opgeheven been raakte hij Castelen vol op de knie terwijl de bal al langs hem heen het doel inrolde. “Dat had rood moeten zijn”, erkende Nijhuis na afloop.

Castelen was al lang blij dat hij niks ernstigs overhield aan de overtreding: “Gelukkig was mijn been los in de lucht, stond ik niet vast in de grond. Even ging ik uit van het ergste, aangezien ik ook al zoveel problemen heb gehad met die knie. Gino schrok ook, bood meteen zijn excuses aan en kwam na afloop nog even langs in de kleedkamer. Ik geloof dan ook niet dat hij het opzettelijk deed.”

Datum: maandag 10 maart 2014, 10:07
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Waalwijk, Weert, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry