Meest duurzame gemeente van Nederland weigert te stoppen met gebruik RoundUp

07/03
2014
ZEEWOLDE (EZPress) - In antwoord op schriftelijke vragen van Zeewolde Liberaal geeft het college van Zeewolde aan niet van zins te zijn eerder dan de wettelijk voorgeschreven datum van 1 november 2015 te stoppen met het gebruik van het Glyfosaat bevattende onkruidbestrijdingsmiddel RoundUp.

De fractie van Zeewolde Liberaal wordt door verschillende collegepartijen zelfs beschuldigd van “bangmakerij” omtrent dit onderwerp. Fractievoorzitter en Lijsttrekker Cees Steijger hierover: “Het is natuurlijk ridicuul om een partij die vraagt om een wettelijk verbod eerder in te voeren van bangmakerij te beschuldigen. Het verbod is er niet voor niets. Dat liggen wetenschappelijk onderbouwde argumenten aan ten grondslag.” Verder stelt Zeewolde Liberaal hiermee te zijn teleurgesteld in de handelwijze van dit college. Cees Steijger zegt daarover : “Blijkbaar beleidt dit college hun zorg om mens, dier en milieu enkel met de mond, en niet met het hart.`

Zeewolde Liberaal heeft het vroegtijdig stoppen met het gebruik van RoundUp als een van de punten in haar verkiezingsprogramma opgenomen.

//Einde bericht

Bron: Zeewolde Liberaal

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 7 maart 2014, 22:39
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Flevoland, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry