Onderzoek zaken Exloo en Dwingelderveld in volle gang

05/03
2014
Exloo / Dwingelderveld - De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht zes tips binnengekregen. De politie onderzoekt of de tips bruikbaar zijn. De politie is de tipgevers en andere getuigen dankbaar voor de binnengekomen informatie in beide zaken.

De politie hield op maandagavond 3 maart twee mannen (28 en 29 jaar) uit Hoogeveen aan voor betrokkenheid bij de dood van het echtpaar Veenendaal en Berend Smit. Beide verdachten worden sindsdien gehoord.  

Scenario

In het programma Opsporing Verzocht is duidelijk geworden dat zowel in Dwingelderveld als in Exloo een bankpas werd ontvreemd. In Exloo werden bovendien diverse andere spullen uit de woning van het echtpaar meegenomen. De politie houdt zodoende rekening met het scenario van roof in beide zaken. Desondanks sluit de politie overige scenario's niet uit.  

DNA-spoor

Verder staat vast dat op de plaats delict in Dwingelderveld een DNA-spoor is aangetroffen. Dit gevonden spoor heeft tot nu toe niet geleid tot een match. Uiteraard wordt van de verdachten DNA-materiaal afgenomen en zo spoedig mogelijk vergeleken met het DNA-spoor in Dwingelderveld. Het is onbekend wanneer hierover uitslag binnenkomt.

Voorgeleiding

De verdachten worden donderdagmiddag 6 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Datum: woensdag 5 maart 2014, 09:16
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Drenthe, Hoogeveen, Utrecht, Veenendaal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry