OM eist 30 maanden gevangenisstraf voor reeks overvallen per scooter in Leiden en regio

26/02
2014
De officier van justitie in Den Haag heeft woensdag 26 februari een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, geëist tegen 32-jarige man uit Leiden. De man wordt verdacht van veertien straatroven in Leiden en Voorschoten, die in oktober en november 2013 plaatsvonden.

De Leidenaar wordt ervan verdacht veelvuldig fietsende vrouwen als doelwit te hebben uitgekozen. De meeste slachtoffers hadden fietstassen achterop de fiets, waarin zij hun handtas vervoerden. De verdachte zou op zijn scooter langzaam achter de fietsers zijn aangereden. Vervolgens zou hij vanaf de scooter de tassen hebben meegenomen. Een enkele keer gebeurde dit vrijwel ongemerkt, waarbij de slachtoffers pas in de gaten hadden dat zij waren bestolen op het moment dat zij de verdachte met hun tas zagen wegrijden.
Andere slachtoffers kwamen ten val nadat de verdachte met zijn scooter tegen hen aanreed of zodanig hard aan de fietstas trok dat de slachtoffers het evenwicht verloren.

De buit bestond onder andere uit een aantal mobiele telefoons, portemonnees met daarin geld en bankpasjes, een laptop, een fotocamera, id-bewijzen, een rijbewijs en een kentekenbewijs. Een van de gestolen mobiele telefoons werd teruggevonden tijdens een huiszoeking.

Aanhouding
Op enig moment wordt de verdachte door de politie staande gehouden en aangesproken over de straatroven. Hierna houden de straatroven op. Korte tijd later kan de politie de man aanhouden. De verdachte heeft op zitting vijf van de veertien feiten bekend.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Datum: woensdag 26 februari 2014, 16:22
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Voorschoten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry