Daarom begrijpt uw hond u zo goed: sommige delen van zijn brein lijken op die van u

21/02
2014
Mensen en honden begrijpen elkaar doorgaans uitstekend. Een nieuw onderzoek kan verklaren hoe dat komt. Onderzoekers hebben ontdekt dat honden net als mensen een specifiek deel van hun brein gereserveerd hebben voor het verwerken van stemmen én dat honden in staat zijn om emoties te horen.

Onderzoekers verzamelden elf honden en leerden ze om heel stil te liggen terwijl er een hersenscan werd gemaakt. Vervolgens namen de honden plaats in de scanner en kregen bijna 200 geluiden, gemaakt door mensen en honden, te horen. Bijvoorbeeld: blaffen, huilen en lachen. Ook een aantal menselijke proefpersonen nam in de hersenscan plaats en luisterde naar die geluiden.

Het brein

Uit het onderzoek blijkt dat honden en mensen wanneer ze naar de geluiden luisteren vergelijkbare locaties in het brein activeren. Ook bleek – niet geheel verrassend – het brein van honden sterker te reageren op geluiden van honden dan op geluiden van mensen. Net als het brein van mensen sterker reageerde op geluiden van mensen dan op geluiden van honden.

Datum: vrijdag 21 februari 2014, 10:19
Bron: Scientias
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry