Pc's en televisies grote energieverbruikers in huis

15/10
2009
Het bedrijf Tebodin heeft in opdracht van Economische Zaken een studie verricht naar het energiegebruik door ICT in Nederland. Daaruit blijkt dat ruim een kwart van alle stroom die verbruikt wordt in Nederlandse huishoudens inmiddels voor rekening komt van apparatuur als computers, opladers, digitale ontvangers en spelcomputers.

Het totale ICT-gerelateerde energieverbruik van Nederlandse huishoudens is 6,4 tWh/jaar (tera Watt uur, ofwel 6,4 miljard kWh), 27% van het totale energieverbruik van de Nederlandse huishoudens. Twee jaar geleden was dat ICT-verbruik van huishoudens nog 6% minder. De stijging wordt vooral veroorzaakt, aldus Tebodin, doordat er steeds meer televisies zijn en steeds meer digitale ontvangers. Aangezien die apparaten vaak niet worden uitgezet maar hooguit in de stand-by gaan, zijn het ware energieslurpers.

Het energiegebruik van computers is tussen 2006-2008 hetzelfde gebleven. Dat komt doordat er steeds vaker laptops in plaats van desktops gebruikt worden. Laptops zijn gemiddeld 3,5 keer energiezuiniger dan een desktop met een TFT-monitor.

Het hele rapport kunt u hier inzien.

Datum: donderdag 15 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry