Een gelukkig huwelijk kan heel goed op sociale media beginnen

14/02
2014
Nog op zoek naar een partner? Probeer het eens op Facebook. Nieuw onderzoek toont aan dat mensen die tussen 2005 en 2012 trouwden en elkaar via sociale netwerksites leerden kennen doorgaans veel tevredener waren met hun huwelijk dan mensen die elkaar offline leerden kennen.

Dat stelt onderzoeker Jeffrey Hall nadat hij 18.257 Amerikanen die elkaar tussen 2005 en 2012 eeuwige trouw beloofde, bestudeerde. Hij vergelijk de stellen die elkaar via sociale media leerden kennen met stellen die elkaar op een andere manier online tegen het lijf liepen (bijvoorbeeld via een datingsite, chatroom, email of discussiegroep). Vervolgens vergeleek hij de stellen die elkaar via sociale media hadden leren kennen met de stellen die elkaar offline voor het eerst ontmoetten.

Succesvol

Het onderzoek bewijst dat een succesvolle relatie op sociale media van start kan gaan. Relaties die begonnen met een `ontmoeting’ op sociale media waren doorgaans net zo succesvol als relaties die begonnen op een datingsite of met een offline ontmoeting. Wel bleken mensen die elkaar via sociale media leerden kennen tevredener te zijn met hun huwelijk dan de mensen die elkaar op traditionele, offline manieren tegen het lijf liepen.

Datum: vrijdag 14 februari 2014, 11:32
Bron: Scientias
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry