OM vordert in hoger beroep op tweede themazitting ‘Afpakken’ een ontnemingsbedrag van in totaal ruim € 166.000

10/02
2014
De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft vrijdag jl. in hoger beroep op een themazitting ‘Afpakken' een totaalbedrag van € 166.820,-- aan wederrechtelijk verkregen voordeel gevorderd van in totaal 4 verdachten.

Met deze themazitting wil het OM aandacht vragen voor het onderwerp ‘Afpakken'. Op deze zitting ging het om 4 verdachten die in hoger beroep terecht stonden voor hun behaalde winsten voortkomend uit  het plegen van strafbare feiten. Bij deze strafbare feiten ging het om hennepteelt in Amsterdam en Heerhugowaard, handel in cocaïne en mensenhandel/gedwongen prostitutie. In een aantal zaken heeft het OM hoger beroep ingesteld, in een aantal zaken (ook) de verdachte.

Het hoogste gevorderde ontnemingsbedrag vrijdag was een bedrag van € 54.360,40. In deze zaak ging het om de winsten uit twee oogsten uit een hennepkwekerij aan de Galvanistraat in Heerhugowaard.

Doel afpakken: crimineel zo hard mogelijk treffen
Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is drijfveer, motief en opbrengst van beroepscriminaliteit. Daarom is afpakken zo belangrijk. Als misdaad niet loont, verdwijnt een belangrijke prikkel om delicten te plegen. Kortom, als misdaad niet loont, is dat de beste preventie. Bovendien is het belangrijk te voorkómen dat criminele winsten worden geherinvesteerd. Dat zijn de belangrijkste gedachten achter het afpakken van criminele winsten, bij georganiseerde misdaad én bij kleinere, veelvoorkomende criminaliteit.

Eerder vond een themazitting plaats op 24 januari. De derde themazitting in hoger beroep in Amsterdam is op 14 februari as..

De uitspraken in de zaken van vrijdag jl. zijn over twee weken.

Datum: maandag 10 februari 2014, 09:49
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Heerhugowaard, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry