Edinburgh, Do Spiritivo en Cidane winnen hengstencompetitie

07/02
2014
DEN BOSCH (EZPress) - Tijdens de KWPN hengstenkeuring in `s-Hertogenbosch worden ook de finales verreden van de GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie 2013/2014. Op donderdagavond streden de hengsten die de springpaardenfokkerij dienen hun strijd en op vrijdagavond komen de dressuurhengsten tegen elkaar in het strijdperk. Het publiek, dat donderdag in zeer grote getale was gekomen om de verrichtingen van de hengsten te volgen, zag goede sport en constateerde dat Edingburg, VDL Groep Do Spiritivo en Zidane de hengstencompetities dit seizoen winnend wisten af te sluiten.

Klasse L

In de klasse L kwamen tien hengsten aan de start en acht van hen bleven foutloos in het basisparcours. Dave Maarse zette als eerste starter met Envoy (Numero Uno x Pharaon xx) na een foutloze rit een snelle tijd neer. Met deze prestatie bleef Maarse lang aan de leiding, totdat Kristian Houwen met Edinburgh (Vleut x Darco) de prestatie nipt wist te verbeteren. Patrick van der Schans eindigde met Extase (Casall x Lancer II) als derde. Door deze zege in de dagwedstrijd van Edingburgh kon hem de zege in de competitie niet meer ontgaan. Etoulon VDL (Toulon x Calvados), na de drie kwalificatiewedstrijden leider in de tussenstand, eindigde met James Billington in de finalewedstrijd als vijfde en viel daardoor in de eindstand terug naar de tweede plaats, voor Extase (Casall x Lancer II) met Patrick van der Schans.

Klasse M

In de klasse M kwam een dozijn combinaties aan de start, waarvan acht zich plaatsten voor de barrage. Na drie wedstrijden ging in deze competitie Don Diablo (Vittorio x Calvados) met Pieter Keunen in het zadel aan de leiding. In het basisparcours was deze combinatie één van de vier die tegen een springfout aanliepen en daardoor eindigde hij nu slechts als elfde. Mede daardoor was nu de weg vrij voor VDL Groep Do Spiritivo (Indoctro x Corrado I) met Niclas Palmer in het zadel om de eerste plaats in de eindstand over te nemen. Palmer stuurde Do Spiritivo foutloos over het barrageparcours en realiseerde ook de tweede tijd, waardoor ze de competitie winnend afsloten. De zege in de dagwedstrijd ging naar Dantos HBC (Cantos x Numero Uno) met Patrick Lemmen. Dynamo (Andiamo x Winningmood) eindigde als derde. Door de tweede plaats in de finalewedstrijd van Do Spiritivo greep hij de eindoverwinning in de competitie, voor Don Diabolo, terwijl Dortmund HS (Vigaro x Triton) met Kristian Houwen als derde in de eindstand eindigde.

Klasse Z

Slechts twee hengsten gingen in deze klasse van start en Cidane (Heartbreaker x Ramiro) won met Kristian Houwen niet alleen de dagwedstrijd, maar ook de competitie. S.L.I. Chacco Boy (Chacco Blue x Ircolando) eindigde met Arnold Boerekamps als tweede. Met de familie Houwen staat in het februarinummer van Paard en Sport een uitvoerig familieportret.

De KWPN goedgekeurde hengst Berlin, die onder Gerco Schröder deel uitmaakte van het team dat goud won op de WEG in 2006 in Aken en goud won op het EK in Mannheim, werd op grond van zijn prestaties in de fokkerij Keur verklaard. Als onderdeel van het omlijstende programma werd er een barrièrespringparcours opgebouwd voor de leden van het Rabo Talententeam. Sjaak Sleiderink en Jody van Gerwen deelden hierin de eerste prijs.

//Einde bericht

Bron: KNHS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 7 februari 2014, 09:13
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Aken, Duitsland, Mannheim

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry