Voor miljoenen beslag in onderzoek naar belastingfraude en witwassen

06/02
2014
Woensdag 5 februari 2014 zijn bij een gecombineerde actie van de FIOD en de politie doorzoekingen verricht in een woning in de gemeente Renkum en een bedrijfspand in de gemeente Lingewaard. De eigenaar van de woning en het bedrijfspand, een 52-jarige man uit de gemeente Renkum, wordt verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrift en witwassen. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op de woning van verdachte, bankrekeningen, luxe auto's, en de (bedrijfs-)administratie van zijn bedrijven.

Vermoed wordt dat de 52-jarige man een woning voor eigen gebruik heeft laten bouwen waarbij diverse (onder-)aannemers en/of leveranciers hun werkzaamheden ten onrechte op naam van het bedrijf van de man gefactureerd hebben. Het totaalbedrag van de valse facturen is vermoedelijk meer dan één miljoen euro. Het belastingnadeel bedraagt vermoedelijk ruim 700.000 euro.

Factureren 'op de zaak'

Elf (onder-)aannemers en/of leveranciers worden verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte en het medeplegen van belastingfraude. Vermoed wordt dat zij ten onrechte zakelijk factureerden en onjuiste omschrijvingen gebruikten. Deze zakelijke facturen werden vermoedelijk door de 52-jarige man gebruikt om belasting te ontduiken. Ook bij de (onder-)aannemers en/of leveranciers is beslag gelegd op bezittingen en de (bedrijfs-)administratie.

Ondernemers mogen alleen zakelijke kosten in mindering brengen op hun winst. Privé-uitgaven op de zaak boeken, drukt de winst en werkt concurrentievervalsend. De Belastingdienst besteedt daarom extra aandacht aan ondernemers die privé-uitgaven op de zaak boeken.

Datum: donderdag 6 februari 2014, 11:39
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Gelderland, Lingewaard, Renkum

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry