Tonga rodelt op Spelen met Bruno Banani

06/02
2014
SOTSJI (ANP) - Bruno Banani draagt bij de opening van de Olympische Winterspelen in Sotsji de rood-witte vlag van het tropische Tonga. Die archipel in de Stille Oceaan, ongeveer 2000 kilometer ten noordoosten van Nieuw-Zeeland, doet voor het eerst aan de Winterspelen mee en doet dat bij het rodelen.

De 26-jarige deelnemer uit Tonga werd geboren als Fuahea Semi en is getraind in Duitsland. Ter financiering van het project heeft hij de naam van zijn sponsor, de Duitse ondergoedfabrikant Bruno Banani Underwear, aangenomen. Volgens zijn trainer is Banani een natuurtalent.

Hij eindigde als 28e bij kwalificatiewedstrijden in december in de VS. Banani's droom voor Tonga mee te doen kwam toen eindelijk in zicht. Het was hem niet gelukt zich te kwalificeren voor de spelen in Vancouver in 2010.

IOC-voorzitter Thomas Bach heeft zich hardop geƫrgerd aan Banani's naamsverandering die hij als ,,perverse marketing'' betitelde, maar Banani en zijn trainers en landgenoten storen zich daar niet aan. Het gaat er volgens hen om dat hij goed rodelt voor Tonga.

Datum: donderdag 6 februari 2014, 09:05
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Canada, Duitsland, Tonga, Vancouver, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry