PSV kan beter stoppen met het stellen van doelen

03/02
2014
Evander Sno toonde gisteren namens degradatiekandidaat RKC Waalwijk meer rust, slimheid en genadeloosheid dan heel PSV bij elkaar.

Hoop

In Eindhoven was er, ondanks de dramatische eerste seizoenshelft, na de winterstop plotseling weer plaats voor hoop en ambitie. Zelfs na de nederlaag bij Ajax weigerden Phillip Cocu en zijn spelers het voetbaljaar 2013/2014 als verloren te beschouwen. Er moest niet alleen voor Europees voetbal worden gestreden, ook wilden de Brabanders nu eens een mooie reeks wedstrijden neerzetten.

De 1-0 zege op AZ in eigen huis was daar het startschot van. Het spel was niet enerverend, maar PSV was er desondanks van overtuigd dat de stijgende was ingezet. En als de concurrentie dan ook nog punten morst, zoals Ajax, Vitesse en Feyenoord dit weekend deden, weet je het maar nooit. De randvoorwaarden om er in Waalwijk een mooie middag en avond van te maken waren dus ruimschoots aanwezig voor PSV.

Snoeihard

Maar oh wat viel de ploeg van Cocu gisteren weer door de mand. Snoeihard. Op het moment dat de wedstrijd tegen RKC begon, stond de ploeg van Erwin Koeman op de laatste plaats. Toch was PSV niet bij machte de provinciegenoten over de knie te leggen. Na afloop keek Cocu in de catacomben de belangrijkste momenten direct terug op een laptop. Nee schuddend en zuchtend zag hij nogmaals hoe zijn equipe kinderlijk eenvoudig in het mes van RKC Waalwijk liep.

Dominant

”We waren dominant en speelden goed positiespel, maar dan moet je het wel vanuit de nul kunnen uitspelen om in de slotfase toe te slaan. Maar wij geven dat eerste doelpunt heel eenvoudig weg. Dat mag niet op dit niveau”, klaagde de trainer. Het was Evander Sno die op uitgekookte wijze twee maal de trekker genadeloos overhaalde. Bij zijn eerste doelpunt zette hij met een kapbeweging Stijn Schaars voor schut.

Elimineren

Cocu: ”Je moet niet alleen zelf goed spelen, maar je moet ook de gevaarlijke punten van de tegenstander kunnen elimineren. Wij hebben RKC de gelegenheid gegeven om ons pijn te doen.” Dus is het vandaag op trainingscomplex de Herdgang weer een kwestie van wonden likken. ”Het zal een lastige dag worden”, voorspelde Cocu gisteravond. ”We zullen goed op deze nederlaag moeten terugkijken. Woensdag wacht immers de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden en daar kunnen we hetzelfde verwachten als vandaag. Hoe het verder moet? Het kan alle kanten op, zo eerlijk moet ik zijn. Op dit moment zijn we nog steeds te wisselvallig om een goede reeks neer te zetten.”

Het was een van de eerste keren dat de trainer en spelers geen doelen meer uitspraken voor de rest van dit opnieuw gitzwarte seizoen. En dat is maar beter ook.

Datum: maandag 3 februari 2014, 09:22
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Eindhoven, Friesland, Leeuwarden, Noord-Brabant, Waalwijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry