KNMI: Gerard van der Steenhoven gestart als hoofddirecteur KNMI [3 februari 2014]

03/02
2014
Gerard van der Steenhoven was van september 2008 tot en met januari 2014 als decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen verbonden aan de Universiteit Twente (UT). Onder zijn leiding is de instroom van studenten bij de faculteit sterk gegroeid, is er een nieuw personeelssysteem voor talentvolle wetenschappers ingevoerd, is het vraag gestuurd onderzoek aanzienlijk toegenomen en is de Twente Graduate School voor promovendi opgericht.

Voorafgaand aan zijn decanaat bij de UT was Van der Steenhoven verbonden aan het Nationaal instituut voor subatomaire fysica, Nikhef, in Amsterdamen – daarvoor – aan het Massachusetts Institute of Technology in de VS. Daarnaast was hij van 2000 tot 2008 bijzonder hoogleraar experimentele natuurkunde bij de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is Van der Steenhoven van 2007 tot 2013 voorzitter geweest van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NVV) en is hij sinds 2009 voorzitter van de Scientific Advisory Committee van het FOM-instituut DIFFER in Nieuwegein, waar fundamenteel energieonderzoek wordt verricht.

Vanaf 1 februari 2014 bestaat de directieraad van het KNMI naast Van der Steenhoven uit Myriam van Rooij en Wouter Nieuwenhuizen.

Datum: maandag 3 februari 2014, 10:30
Bron: KNMI Persberichten
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Groningen, Nieuwegein, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry