IOC bestraft sporters die politiek statement maken in Sotsji

27/01
2014
De IOC heeft de sporters op de Olympische Winterspelen in Sotsji gewaarschuwd om geen statement te maken tegen de Russische antihomowet of andere zaken rond mensenrechten. Atleten die tijdens een medailleceremonie op het podium in woord of gebaar een politiek statement maken worden bestraft.

IOC-voorzitter Thomas Bach verklaarde dat op basis van het olympisch handvest politieke protesten en demonstraties binnen de olympische 'venues' verboden zijn. `De Spelen mogen niet gebruikt worden als een podium voor politieke protesten, hoe terecht de uitingen ook zouden zijn`, vertelde Bach maandag tijdens een persconferentie.

`Het IOC zal, indien nodig, maatregelen nemen tegen individuen. Aan de andere kant genieten de atleten vrijheid van meningsuiting. Als ze in een persconferentie een politiek standpunt willen verkondigen staat hen dat vrij.''

Gevraagd of hij aandrong bij atleten hun punt liever te maken bij persconferenties dan bij een huldiging, zei Bach: `Als dat de conclusie is, zal ik daar niets tegenin brengen.`

President Vladimir Poetin heeft gezegd dat er geen sprake zal zijn van discriminatie van homoseksuelen tijdens de Winterspelen in Sotsji (7-23 februari), maar tal van atleten hebben al aangekondigd hun bezwaren tegen de antihomowet of andere misstanden kenbaar te zullen maken.

Datum: maandag 27 januari 2014, 15:58
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry