Schippers en Bakker onder WK-limiet

25/01
2014
APELDOORN (ANP) - Dafne Schippers is al vroeg in vorm. De atlete van het jaar 2013 liep zaterdag bij wedstrijden in het Omnisport van Apeldoorn op de 60 meter sprint twee keer onder de limiet voor de WK indoor in maart in het Poolse Sopot. Schippers klokte in de series 7,28 seconden, een fractie onder de vereiste 7,32. In de finale was de Utrechtse nog sneller: 7,23.

Sharona Bakker verraste met een sterk optreden in haar eerste wedstrijd na bijna een jaar blessureleed. Ze slaagde erin de WK-limiet op de 60 meter horden te slechten. De IJmuidense liep 8,15, eenhonderdste onder de richttijd voor de titelstrijd in Sopot.

Schippers veroverde vorige zomer brons op de zevenkamp bij de WK outdoor in Moskou. Dit indoorseizoen richt ze zich op de sprint, evenals vorig jaar. Toen werd ze bij de EK indoor in Göteborg vijfde in de finale van de 60 meter in 7,14.

Klachten

Bakker was ook aanwezig op dat toernooi. Ze reikte tot de have finales op de 60 meter horden in 8,05. Daarna begon een lange periode met achillespeesklachten. Pas deze winter kon ze haar trainingsintensiteit weer verhogen. Apeldoorn was haar eerste wedstrijd na de EK indoor van vorig jaar en meteen dook ze onder de WK-limiet.

Koen Smet, al zeker van deelname in Sopot, won de 60 meter horden in 7,77. Hij was net iets sneller dan Gregory Sedoc, die 7,82 noteerde. Joren Tromp was de snelste op de 60 meter bij de mannen in 6,78. Thijmen Kupers werd eerste op de 800 meter in 1.48,51.

Datum: zaterdag 25 januari 2014, 20:25
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Apeldoorn, Gelderland, Moskou, Rusland, Utrecht