Inwoners van Carthago offerden hun kinderen toch wel

24/01
2014
Wetenschappers hebben naar eigen zeggen `overweldigend’ bewijs gevonden dat de inwoners van het oude Carthago hun kinderen offerden. En dat is opmerkelijk: decennialang ontkenden wetenschappers dat de bewoners van de stad zich met dergelijke praktijken bezighielden.

De Grieken en Romeinen maakten al melding van de kinderoffers in Carthago, maar desalniettemin waren wetenschappers jarenlang niet overtuigd dat die offers daadwerkelijk plaatsvonden. De documenten die de Grieken en Romeinen achterlieten, werden afgedaan als propaganda, gericht tegen Carthago. Het was niet zo’n gek idee: zowel de Romeinen als de Grieken zagen Carthago als hun politieke tegenstander. De Romeinen zouden de stad uiteindelijk ook verwoesten.

Overweldigend

Maar een nieuw onderzoek toont nu aan dat de Romeinen en Grieken de waarheid spraken. Onderzoekers trekken die conclusie nadat ze de documenten van de Romeinen en Grieken, archeologische opgravingen en andere bewijsstukken opnieuw onder de loep namen. Op basis van dit onderzoek stellen ze dat het bewijs dat kinderen in Carthago daadwerkelijk geofferd werden, overweldigend is.

Datum: vrijdag 24 januari 2014, 11:48
Bron: Scientias
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry