Verdachten poging doodslag winkel De Donk langer vast

23/01
2014
Een 40-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Breda zitten voorlopig langer vast voor een poging doodslag c.q. poging zware mishandeling op een winkelmedewerker in winkelcentrum De Donk in Breda. Dat bepaalde de rechtbank Zeeland-West-Brabant gisteren.

Potje wax De twee VEELplegers zouden op woensdag 8 januari 2014 in een drogisterij in winkelcentrum De Donk in Breda zijn betrapt toen één van hen een potje wax (gel) van de beveiliggingssticker zou ontdoen. De medewerker die de man en de vrouw hierop aansprak zou een mes richting de hals hebben gekregen. Door toedoen van een omstander die ertussen sprong raakte het slachtoffer niet gewond. Er was een aantal klanten, waaronder kleine kinderen, getuige van het zware geweld. Het Openbaar Ministerie ziet het gepleegde geweld bij de winkeldiefstal als gekwalificeerde poging doodslag cq poging zware mishandeling in vereniging. Alsmede een poging winkeldiefstal in vereniging.

Scherpe beeldenDe verdachten zagen kans om er op een fiets vandoor te gaan. Een surveilleerde motoragent in Breda-Noord kon na een tip van een alerte getuige het stel aanhouden. Op de beelden van de camera's die in de winkel hingen, is volgens het OM het gebruikte geweld tijdens het incident goed te zien. De verdachten zullen zich binnen enkele maanden voor de rechter moeten verantwoorden.

Datum: donderdag 23 januari 2014, 13:33
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Noord-Brabant, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry