Thermostaat omlaag: afvallen

23/01
2014
Je wilt een paar kilo afvallen? Gefeliciteerd, het is het juiste seizoen er voor. Door de kachel lager te zetten, kun je gewicht verliezen. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat je prima kunt wennen aan een huis waarin het 15 graden is. Na verloop van tijd beleef je dat niet meer als kou. Groot bijkomend voordeel: je valt door die temperaturen af.

Onderzoekers uit Maastricht constateerden bij proefpersonen die per dag een paar uur in de kou zaten minder wit vet (de soort waardoor je dik wordt) en meer bruin vet (de soort die door het lichaam als brandstof wordt gebruikt). Daardoor vielen die proefpersonen af. Eerder Japans onderzoek toonde aan dat ook bij 17 graden de kilo's er al af vlogen.

Door te leven in koudere temperaturen gaat je stofwisseling sterk omhoog. Proefpersonen verbranden soms wel 400 calorieƫn per uur bij rust. Dat is alsof je een uur stevig wandelt. Kou kan niet de plaats innemen van flink bewegen, maar wel een aanvulling bieden op je sportregime, zo schrijven de Nederlanders in het vakblad Trends in Endocrinology & Metabolism.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat het variƫren met temperaturen het beste lijkt te werken. Daarbij mag de temperatuur in je huis of kantoor best dalen, zolang je maar niet gaan rillen.

Datum: donderdag 23 januari 2014, 10:37
Bron: Metro Wetenschap
Categorie: Wetenschap
Tags: Limburg, Maastricht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry