Werkstraf en ontzegging rijbevoegdheid na verkeersongeval met dodelijke afloop

22/01
2014
Arnhem ,

De rechtbank heeft vandaag een 47-jarige man uit Zevenaar veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een verkeersongeval waardoor een 69-jarige motorrijder werd gedood. Daarnaast heeft de man een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd gekregen van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Onvoorzichtig

Ook als uit zou worden gegaan van een door de motorrijder gereden snelheid van 40 á 50 kilometer per uur – op grond van het dossier is dit onvoldoende vast komen te staan – en ook als verdachte zijn knipperlicht tijdig heeft aangezet en de motorrijder dit heeft kunnen zien, doet dit niet af aan het verwijt dat verdachte wordt gemaakt.

Aangrijpend

De rechtbank heeft in het voordeel van verdachte meegewogen dat hij niet eerder is veroordeeld voor het plegen van strafbare feiten. Het ongeval heeft hem zeer aangegrepen en hij zal de gevolgen zijn verdere leven met zich mee moeten dragen. Hij heeft na het ongeval contact opgenomen met de familie van het slachtoffer en heeft bij de politie en tijdens de zitting openheid van zaken gegeven. De rechtbank komt daarom tot een lagere straf dan geëist door de officier van justitie.

Datum: woensdag 22 januari 2014, 09:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Zevenaar

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry