Minister Schippers brengt bezoek aan India

22/01
2014
Minister Edith Schippers (VWS) brengt van dinsdag 28 januari tot en met zaterdag 1 februari een werkbezoek aan India. Zij bezoekt de steden New Delhi en Mumbai en tekent samenwerkingovereenkomsten met haar Indiase collega’s van zowel zorg als sport.

Het bezoek van Schippers is een vervolg op een bezoek dat zij in mei 2012 aan India aflegde. Schippers leidde toen een economische missie van bedrijven en instellingen in de sectoren life sciences & health en sport.

Tijdens haar bezoek volgende week heeft Schippers onder meer ontmoetingen met haar collega’s Azad (zorg en welzijn) en Singh (Sport). Met beide bewindslieden sluit Schippers overeenkomsten om de samenwerking tussen Nederland en India verder uit te breiden. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere de wereldwijde problematiek van antibioticaresistentie, mondiale aspecten van geneesmiddelenbeleid en het stimuleren van verdere samenwerking in de sector life sciences & health. Schippers ontmoet in India ook Nederlandse bedrijven die op sportgebied de Indiase markt nader aan het verkennen zijn, onder andere als het gaat om stadionbouw, -inrichting en -management.

Datum: woensdag 22 januari 2014, 10:05
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Delhi, India

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry