Brein kan zelfs beelden die we maar 13 milliseconden zien, verwerken

16/01
2014
Ons brein kan afbeeldingen zelfs wanneer onze ogen maar dertien milliseconden de tijd hebben om ze te bekijken, in hun geheel verwerken. Dat hebben onderzoekers ontdekt. En daarmee kan ons brein meer dan gedacht: eerder stelden onderzoekers dat we een afbeelding 100 milliseconden moesten zien, wilde ons brein er iets mee kunnen doen.

Wanneer visuele input ons netvlies bereikt, wordt de informatie doorgezet naar het brein. Daar wordt informatie zoals vormen en kleuren verwerkt. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat mensen wanneer ze een afbeelding gedurende 100 milliseconden zien al kunnen vertellen wat er op de afbeelding te zien is.

Experiment

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology vroegen zich af of mensen ook iets met de afbeeldingen konden wanneer ze deze nog korter zagen. Ze verzamelden een aantal proefpersonen en legden ze afbeeldingen voor die deze nog nooit gezien hadden. De tijd die proefpersonen kregen om de afbeeldingen te bekijken, werd geleidelijk aan verkort. Wanneer de proefpersonen de afbeelding hadden gezien, moesten ze deze beschrijven.

Datum: donderdag 16 januari 2014, 14:43
Bron: Scientias
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry