KvK vervangt Kamerkrant door magazine: `Ondernemers willen magazine`

14/10
2009
AMSTERDAM (EZPress) - De Kamerkrant van de Kamer van Koophandel maakt plaats voor een nieuw magazine. Het laatste nummer van de Kamerkrant verschijnt in december, terwijl het eerste nummer van het magazine in februari 2010 op de mat ligt. Voor een magazine is gekozen omdat onderzoek heeft uitgewezen dat ondernemers vandaag de dag meer waarde hechten aan een communicatiemiddel dat dichtbij hun staat en inspireert. De Kamer van Koophandel heeft de uitvoering en advertentie-exploitatie uitbesteed aan Hemels Publishers uit Hilversum.

De Kamer van Koophandel blijft de dienstverlening aan ondernemers verbeteren. Uit onderzoek onder ondernemers is gebleken dat de behoefte aan informatie en ondersteuning in de loop der tijd is veranderd. Daarbij is ook het medialandschap veranderd. Daarom is besloten om de communicatieformule van de Kamerkrant aan te passen.

Het magazine

Uit onderzoek onder ondernemers is gebleken dat een relatiemagazine dat zes keer per jaar verschijnt, relatief meer informatie bevat én zowel algemeen als regionaal georiënteerd is, meer beantwoordt aan de hedendaagse behoefte aan informatie en ondersteuning. Het magazine is dan ook samen met ondernemers ontwikkeld. Zo bevat het magazine meer ervaringsverhalen, informatie over wet- en regelgeving, een landelijke en regionale agenda, economische zaken, tips en andere onderwerpen die aansluiten bij de behoeften van ondernemers en de wettelijke taak van de Kamer van Koophandel. Het nieuwe magazine is evenals de Kamerkrant gratis. Het blad wordt deels bekostigd uit de advertentie-exploitatie. Meer informatie over het magazine en advertentiemogelijkheden staat op www.kvk.nl/magazine.

Kamerkrant

De Kamerkrant heeft in de achterliggende periode ondernemers op een waardige manier op de hoogte gehouden van zaken die voor het waarmaken van de eigen ambitie noodzakelijk zijn. In de aanloop naar het afscheid van de Kamerkrant, staat het novembernummer in het teken van afscheid terwijl het laatste nummer in december het thema `nieuw begin` draagt. Het nieuwe magazine neemt de fakkel over met de huidige tijdgeest als basis.

Hemels Publishers

De Kamer van Koophandel heeft gekozen voor Hemels Publishers door presentatie van onder meer het beste concept toegesneden op ondernemerswensen. Daarnaast heeft Hemels ervaring met het uitbrengen van meerdere magazines met zowel een landelijke als regionale insteek. Ook de prijs-/kwaliteitverhouding is goed.

//Einde bericht

Bron: Kamer van Koophandel Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 14 oktober 2009, 09:48
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Hilversum, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry