Tijdens oud en nieuw ruim 100 zaken bij ZSM

02/01
2014
Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft tijdens oud en nieuw dit jaar in totaal ruim 100 zaken voorgelegd gekregen bij ZSM. Bij de ZSM beslist het OM in overleg met de politie, de reclassering en slachtofferhulp zo snel en samenlevingsgericht mogelijk over de afdoening van zaken. In korte tijd werden er veel zaken ter beoordeling voorgelegd aan de medewerkers bij ZSM. In Gelderland zijn er 65 zaken voorgelegd door de politie en in Overijssel zijn dat 45 zaken. In totaal zo'n 20 zaken meer dan vorig jaar tijdens oud en nieuw. In veel zaken ging het om belediging, ook tegen mensen met een publiek taak, en om verzet bij aanhouding.

In Gelderland zijn op dit moment 19 zaken met een straf afgedaan door het Openbaar Ministerie, 6 zaken worden voor de rechter gebracht en 37 zaken zijn nog in onderzoek.
In Overijssel zijn 6 zaken afgedaan door het Openbaar Ministerie, 3 zaken worden voor de rechter gebracht en 32 zaken zijn nog in onderzoek.

In totaal hebben 21 zaken (16 in Gelderland en 5 in Overijssel) te maken met geweld tegen mensen met een publieke taak, waarbij in twee gevallen zelfs sprake was van fysiek geweld. Deze zaken worden door het OM hoog opgenomen, omdat juist deze mensen zorgen voor de veiligheid van een ieder en zij ongehinderd hun werk moeten kunnen doen.

Datum: donderdag 2 januari 2014, 10:40
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry