139 aanhoudingen oud en nieuw Zeeland-West-Brabant

01/01
2014
139 ‘oud en nieuw'-aanhoudingen in Zeeland-West-Brabant

 In Zeeland en West Brabant zijn *tenminste 139 personen aangehouden voor strafbare feiten tijdens de oud en nieuwperiode 2013-2014. Naast incident in Veen (N-B), waar in de nacht/vroege ochtend van 31 december (precies) honderd personen zijn aangehouden, is nog eens een veertigtal mensen in Zeeland en West Brabant aangehouden voor strafbare feiten gerelateerd aan oud en nieuw.

Van de niet in Veen aangehouden verdachten zouden er zes geweld hebben gepleegd tegen personen met een publieke functie. Elf verdachten zijn aangehouden vanwege mishandeling en twaalf  voor vernieling. 

 

Zeeland

Tot zover nu bekend zijn er in Zeeland werden tijdens oud en nieuw 17 aanhoudingen verricht, vier in Vlissingen en vier in Hulst, drie in Terneuzen en drie in Kapelle, twee in Middelburg en een in Goes. De verdachten zijn aangehouden voor mishandeling, vernieling en niet voldoen aan een bevel van de politie. In Goes zou een verdachte op het Da Vinciplein een EHBO-er hebben mishandeld na een feest in de Zeelandhallen.

 

West Brabant

In Roosendaal werden acht personen aangehouden, onder andere voor openbare dronkenschap, drugsbezit en mishandeling. In St.Willebrord vond een aanhouding plaats in verband met vernieling.

In Tilburg werden tien aanhoudingen verricht, overwegend voor vernieling en mishandeling.

In Breda werden drie arrestaties verricht, voor onder andere drugs en bedreiging.

 

Afdoeningen

Medewerkers van het OM in het Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant hebben ‘Zo Snel Mogelijk'** na de aanhouding, de zaken van alle aangehouden verdachten in de 38 uur van oud en nieuw bekeken. De groep van 100 personen die in de nacht voorafgaand aan de jaarwisseling in Veen zijn aangehouden worden niet via ‘ZSM' afgedaan. Hiertoe is een Team Grootschalig Optreden (TGO) opgestart. Op donderdag 2 januari zal worden besloten welke ‘Veense' verdachten worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Eventuele voorgeleidingen zullen vrijdag 3 januari plaatsvinden.

Medewerkers van het Openbaar Ministerie hebben via de ZSM methode al strafzaken kunnen afdoen. Drie zaken zijn meteen met een geldboete afgedaan, drie raddraaiers kregen een uitnodiging mee voor een taakstrafzitting op een later moment. Een verdachte kon naar huis met een dagvaarding voor de ‘Oud en Nieuw' politierechterzitting op 7 januari in Breda, drie andere zullen zich op een reguliere zitting voor de politierechter moeten verantwoorden.

 **Aan de ZSM selectietafel beslist het Openbaar Ministerie, in overleg met politie, Reclassering en Slachtofferhulp zo snel mogelijk over de afdoening van de zaken uit Zeeland en West Brabant. Meer weten over ZSM in Zeeland en West Brabant? Bekijk de special van opsporingsprogramma Bureau Brabant, uitgezonden op 23 dec 2013 op Omroep Brabant: http://www.omroepbrabant.nl/?epg/8007362/Bureau+Brabant+Special+.aspx

*Dit overzicht is een voorlopige stand van zaken. In de komende dagen zal er een update volgen

Datum: woensdag 1 januari 2014, 17:32
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Brabant, Roosendaal, Terneuzen, Tilburg, Vlissingen, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry