Persconferentie toestand Michael Schumacher om 11.00 uur

30/12
2013
In het Franse ziekenhuis waar Michael Schumacher ligt vindt maandag om 11.00 uur een persconferentie plaats. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is daar na een skiongeluk opgenomen met een schedeltrauma en ligt in coma. Zijn toestand is kritiek.

De 44-jarige Duitser kwam zondag ten val nabij Méribel in de Franse Alpen, waarbij hij hoofdletsel opliep. Na binnenkomst bij het ziekenhuis in Grenoble had hij direct neurochirurgische behandeling nodig.

Inmiddels zijn volgens media ter plaatse diverse familieleden en vrienden van Schumacher in Grenoble aangekomen. Zijn vrouw Corinna en zijn beide kinderen zijn bij hem, evenals zijn lijfarts Johannes Peil en professor Gerard Saillant. De Fransman is gespecialiseerd in hersenletsel en opereerde Schumacher in 1999 al eens na een raceongeluk op het Britse circuit Silverstone.

Later arriveerden ook Jean Todt en Ross Brawn bij het ziekenhuis. De tacticus Brawn had als technisch manager een groot aandeel in de successen van Schumacher bij Benetton en Ferrari. Teambaas Todt haalde het duo in 1996 naar Ferrari. In de rode bolide van de Italiaanse renstal veroverde Schumacher in de periode 2000-2004 vijf van zijn zeven wereldtitels.

Datum: maandag 30 december 2013, 09:18
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry