Bermuda Driehoek: een groot mysterie of doodgewoon stukje oceaan?

28/12
2013
Niet alleen mensen, maar zelfs hele schepen en vliegtuigen zouden er verdwenen zijn: de Bermuda Driehoek. De wildste verhalen doen zich de ronde. Maar zijn ze waar? En is de Bermuda Driehoek inderdaad de aangewezen plek voor mensen die spoorloos willen verdwijnen?

We vinden de mysterieuze driehoek in de Atlantische Oceaan. Hoe groot de Driehoek precies is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar als u een lijn zou trekken van Miami naar het eiland Bermuda en van Bermuda naar San Juan (Puerto Rico) en van San Juan weer terug naar Miami, zit u in ieder geval in de buurt. Er ontstaat dan een driehoek waarbinnen allerlei mysteries zich naar verluidt zouden voltrekken.

Als het om de Bermuda Driehoek gaat, doen zich de wildste verhalen de ronde: van gezonken steden tot aliens

Legendes

Binnen deze mysterieuze Bermuda Driehoek zouden opvallend veel schepen, vliegtuigen en dus ook mensen verdwenen zijn. Mensen die er van overtuigd zijn dat er iets aan de hand is in de Bermuda Driehoek kunnen voorbeelden genoeg noemen. Vaak krijgt u dan het verhaal van USS Cyclops te horen of wordt Flight 19 genoemd. De USS Cyclops vertrok in februari 1918 vanuit Rio de Janeiro naar Barbados. Daar kwam de boot begin maart aan. Niet lang daarna voer de USS Cyclops weer uit, waarna nooit meer een spoor van de boot of de meer dan 300 passagiers gevonden werd. Flight 19 vertrok in december 1945 uit Florida voor een trainingsoefening boven zee. Ook deze vliegtuigen – en de mensen aan boord ervan – verdween spoorloos.

De USS Cyclops in 1911. Afbeelding: US Navy.

De overheid en aliens

Het moet worden toegegeven: wat er precies met de USS Cyclops en Flight 19 gebeurd is, blijft een raadsel. Sommige mensen zoeken de oplossing van dat raadsel in de beruchte Bermuda Driehoek. Ze komen met de wildste theorieën om de `vele verdwijningen in dit gebied’ te verklaren. Zo zou Atlantis zich op de plek van de Bermuda Driehoek bevinden en er met haar mysterieuze energiebronnen voor zorgen dat de apparatuur aan boord van schepen en vliegtuigen op hol slaat. Anderen geloven niet in Atlantis, maar wijten de verstoorde apparatuur aan een komeet die ooit in de Bermuda Driehoek neerstortte. Ook de overheid (die in de Bermuda Driehoek geheime experimenten zou uitvoeren) en zelfs aliens worden van tijd tot tijd verantwoordelijk gehouden voor de verdwijningen.

Datum: zaterdag 28 december 2013, 09:00
Bron: Scientias
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Barbados, Bermuda, Brazilië, Miami, Puerto, Puerto Rico, Rio de Janeiro, San Juan, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry