Jaaroverzicht: de populairste artikelen van 2013

27/12
2013
Net zoals elk jaar is het weer tijd voor de jaaroverzichten. Ik vind het zelf altijd interessant om te kijken wat veel gelezen wordt, waar de meeste reacties vandaan komen en natuurlijk wíe er allemaal reageren.

Vandaag eens kijken wat de populairste artikelen van 2013 zijn. Ik kan kijken naar het aantal visits, en dan kom ik op deze uit:

Mag je OpenOffice verkopen en daarbij aanhaken bij Microsoft’s bekendheid? Ik vermoed vanwege aandacht door Webwereld dat navraag deed bij Microsoft.

Het auteursrecht na een scheiding, geen idee waarom.

Mag Netflix haar proefabonnement wel stilzwijgend omzetten naar een betaald abonnement? Ja, gewoon schaamteloos meeliften op de publiciteit rond Netflix.

Een brakke beveiliging hebben, waarom is dat niet strafbaar?

Een pakketje bij de boze buren, uit 2012 maar kennelijk nog steeds actueel

Je kunt ook kijken naar het aantal reacties:

Hyperlink leggen is onrechtmatig, ook zonder winstoogmerk: 132 reacties naar aanleiding van de uitspraak dat hyperlinken naar wiskunde-uitwerkingen onrechtmatig was

De schade bij een online auteursrechtinbreuk: 105 reacties, logisch wel gezien dat met name fotografen nog steeds met een hark schadeclaims schrijven terwijl dit arrest duidelijk zegt hoe het moet.

De aansprakelijkheid van het Brandweerforum voor foto’s geplaatst door leden: 97 reacties, alweer iets met auteursrecht. Je gaat haast denken dat auteursrecht niet goed samengaat met internet.

Heb ik garantie op een gebrickte tablet? 94 man gingen los op hoe je een tablet foutief kunt rooten en wiens schuld dat dan is.

Ik mag mijn eigen foto’s niet publiceren?! 82 reacties, en hela weer auteursrecht.

En als ik dan toch bezig ben, de mínste reacties dit jaar oftewel mijn saaiste artikelen:

Zijn mijn workshops annuleerbaar onder de Wet koop op afstand?, één reactie. Jullie annuleren kennelijk zelden je workshops.

Open draad: wat vinden jullie van het internetrecht?, één reactie. Maar toegegeven, een herhaling van een eerdere met wél een respectabel aantal reacties. En in de vakantieperiode ook nog.

Eindelijk: Richtsnoeren voor beveiliging van persoonsgegevens van de toezichthouder, drie reacties. Mja. Het was ook vage materie.

Mag ik een hosted dienst afsluiten bij wanbetaling, drie reacties. Volgens mij was ik te genuanceerd?

Hela, onze vergadering wordt gelivestreamed!, vier reacties. Gebeurt het te weinig?

Oh, en de top reageerders mag natuurlijk ook niet ontbreken:

1012
Wim ten Brink

316
N.P.

266
MathFox

234
hAl

202
Richard

129
Corné

107
MathFox

82
Ruud Harmsen

81
Elroy

72
Bastiaan

Wat was julie populairste/leukste/favorietste artikel? En wat moet ik écht niet meer doen qua onderwerpen of behandeling daarvan?

Arnoud

Kent u onze boekenserie Deskundig en praktisch juridisch advies al? Webwinkels, hosting, software, security en meer!

Datum: vrijdag 27 december 2013, 08:24
Bron: Iusmentis Blog
Categorie: Internet en ICT
Tags: Buren, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry