BNN: `Te vroeg om conclusies te trekken over ONM’

14/10
2009
BNN wil graag door met de soapserie ONM. De omroep vindt de uitspraken van Nederland 3-baas Roek Lips voorbarig. Hij stelt dat het `geen vanzelfsprekende zaak’ is dat ONM doorgaat. “Roek Lips spreekt voor zijn beurt. BNN vindt dat het juist erg goed gaat met ONM. Er zijn recent vernieuwingen in de karakters en verhaallijnen aangebracht, de serie is eigenlijk `onderweg naar overmorgen`”, luidt de reactie van BNN. “De resultaten daarvan zien we nu al terug: de kijkcijfers trekken aan.“

Volgens de woordvoerster trekt ONM in de doelgroep steeds meer kijkers. “De serie wordt steeds beter bekeken door de jonge doelgroep, met name 13-19 jaar. Maar ook de groep daar net boven weet ONM te vinden. Dit zijn twee belangrijke groepen kijkers voor de Publieke Omroep“, vertelt de persvoorlichtster.

Niet alleen de kijkcijfers zijn relevant in de beslissing om door te gaan of te stoppen met ONM, vindt de zegsvrouw. “Een soapserie als ONM is een belangrijk arena om bepaalde onderwerpen zoals homoseksualiteit, multiculturele vraagstukken en zelfdoding, binnen de belevingswereld van jongeren aan de orde te stellen.”

In mei 2010 loopt het contract af tussen Endemol, BNN en de Publieke Omroep. “Het is uiteraard logisch om na vijf jaar de voortgang van zo’n belangrijke serie, zowel voor Nederland 3 als voor BNN, nog eens tegen het licht te houden. Er is immers veel geld mee gemoeid. Die evaluatie loopt nu, door BNN, Endemol en Nederland 3. Dat is een nuttig proces en wat ons betreft te vroeg voor wat voor conclusies dan ook.”

Datum: woensdag 14 oktober 2009, 11:05
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry