Uitspraak in zaak aanval op BOPZ rechter

20/12
2013
Rotterdam ,

Op 20 december 2013 heeft de rechtbank in Rotterdam de man die een rechter van de rechtbank Den Haag aanviel met een kapmes veroordeeld voor een poging tot doodslag. De aanval vond plaats tijdens een huisbezoek vanwege een mogelijke gedwongen opname in een BOPZ-inrichting. De verdachte sloeg met een kapmes een aantal malen in op het hoofd van het slachtoffer, waarbij hij haar ook op de rug en hand heeft geraakt. 

Een poging tot moord wordt niet bewezen verklaard, omdat niet gebleken is dat de verdachte het slachtoffer wilde doden. De verdachte heeft wel de kans aanvaard dat hij het slachtoffer dodelijk zou kunnen verwonden. Daarom is poging doodslag bewezen verklaard. De verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 1 jaar.

De rechtbank gaat er vanuit dat bij de verdachte tijdens het begaan van de feiten een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens bestond. Daarom wordt hij in sterk verminderde mate toerekeningsvatbaar geacht. Een maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege is noodzakelijk om de maatschappij te beschermen en de verdachte te kunnen behandelen.  

Datum: vrijdag 20 december 2013, 13:50
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry