Subsidie voor zonneboilers

19/12
2013
19-12-2013

Bewoners van Utrecht kunnen vanaf januari 2014 van de gemeente een subsidie van 500 euro krijgen als zij een zonneboiler aanschaffen. Een zonneboiler gebruikt zonne-energie voor het verwarmen van tapwater, bijvoorbeeld voor het douchen. Hiermee worden de energielasten van een huishouden en de CO2 uitstoot van de stad verminderd.

In totaal heeft de gemeente €100.000 uit het Intiatievenfonds Utrechtse Energie! beschikbaar gesteld voor subisidies. Daarmee kunnen 200 oude verwarmingsketels vervangen worden door zonneboilers. Als een woning op het gasnet is aangesloten is het zinvol om bij vervanging van de verwarmingsketel de aanschaf van een zonneboiler te overwegen. Een zonneboiler bespaart jaarlijks ongeveer €120,- op de energierekening en draagt bij aan het verduurzamen van de warmtevoorziening.

De aanschaf van zonneboilers vereist maatwerk en het is raadzaam om vakkundig advies in te winnen. De subsidie is vanaf 6 januari 2014 aan te vragen bij het digitale loket van de gemeente. De subsidie is ook aan te vragen door Verenigingen van Eigenaren.
Met het programma Utrechtse Energie ondersteunt de gemeente bewoners en bedrijven bij het nemen van energiebesparende en duurzame maatregelen.

Datum: donderdag 19 december 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry