Wijkbureaus west en binnenstad verhuizen naar Stadskantoor

17/12
2013
17-12-2013

Het college van b&w heeft besloten wijkbureau west en wijkbureau binnenstad per oktober 2014 in het nieuwe Stadskantoor te huisvesten. Het Stadskantoor staat op de grens van beide wijken. Het is goed zichtbaar en bereikbaar voor bewoners van deze wijken. Tot de verhuisdatum blijft wijkbureau west tijdelijk gehuisvest in het pand aan het Rachmaninoffplantsoen 61 en wijkbureau binnenstad in de Neudeflat, aan de Vinkenburgstraat 26.

De wijkraden van west en binnenstad hebben positief geadviseerd over huisvesting in het Stadskantoor. Wél wil wijkraad west dat medewerkers van het wijkbureau veel aanwezig zijn in verschillende delen van de wijk. Het wijkbureau zal daarom gesprekken, spreekuren, bijeenkomsten en vergaderingen zoveel mogelijk in de wijk plannen. Daarnaast adviseert wijkraad west om te zorgen voor een loket in de wijk voor laagdrempelig en persoonlijk contact met de gemeente. Dit advies onderzoekt de gemeente op het moment dat het buurtteam in west actief wordt.

Het college wil het wijkgericht werken van de gemeente versterken door veel contact en samenwerking op maat te creëren met bewoners, ondernemers en organisaties in de wijken. Daarom zijn de wijkbureaus zoveel mogelijk centraal gelegen in de verschillende wijken. De gemeente heeft op dit moment 9 wijkbureaus op 8 locaties.

Datum: dinsdag 17 december 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry