Brazilië schakelt handbalsters Oranje uit

16/12
2013
BELGRADO (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn maandag uitgeschakeld op het wereldkampioenschap in Servië. Brazilië was in de achtste finales te sterk voor de ploeg van bondscoach Henk Groener en won met 29-23. Bij rust leidde de Zuid-Amerikaanse ploeg met 16-14.

Oranje speelde een goede eerste helft, waarin het grote delen domineerde, maar ook de kansen liet liggen om Brazilië op achterstand te zetten. Met de rust in zicht trad het verval al in. De aanval bij Oranje stokte, terwijl de beweeglijke tegenstander wel trefzeker was. In de tweede helft slaagde Nederland er niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ploeg zocht wanhopig de aansluiting, maar vond deze niet en in de slotfase liep Brazilië eenvoudig uit naar 6 doelpunten verschil.

Datum: maandag 16 december 2013, 19:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Belgrado, Servië