Google gaat 'eng goede' robots maken

14/12
2013
Google heeft een bedrijf gekocht dat onder meer 'de snelste rennende robot' maakt. Indrukwekkend en huiveringwekkend tegelijk.

Google bevestigde vrijdagavond de overname van de robotfabrikant Boston Dynamics. De robots van dit bedrijf zijn 'even cool als dat ze eng zijn', vindt BoingBoing. Boston Dynamics werkt aan razendsnelle robots met een goed gevoel voor evenwicht en een grote wendbaarheid. Check bijvoorbeeld de Cheetah, een van de snelste robots van het moment (iets sneller dan Usain Bolt). Hieronder de Wildcat, een galopperend katachtige robot:

Google heeft zich recent vol op robots gestort. Boston Dynamics is alweer het achtste robotbedrijf dat Google dit jaar overneemt. Google wil slimme, mensachtige robots gaan ontwikkelen en doet dat onder leiding van voormalig Android-baas Andy Rubin. Google's insteek voor korte termijn is pragmatisch: robots maken die de vele repetitieve dingen die we dagelijks doen kunnen overnemen.

Volgens Rubin zijn daar zijn nog wel wat technische doorbraken voor nodig, vooral op het gebied van software en sensoren. Met de hardware, zoals beweeglijke handen en armen, zit het wel snor.

Datum: zaterdag 14 december 2013, 10:27
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Boston, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry