3,5 jaar cel voor woningoverval Nieuw-Heeten

11/12
2013
Zwolle ,

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 32-jarige man uit Ede tot een gevangenisstraf van 42 maanden voor de overval op een woning boven een café in Nieuw-Heeten. In de nacht van 3 op 4 mei 2013 overviel hij de bovenwoning en gebruikte daarbij geweld tegen een 15-jarig meisje. Zij is bedreigd met verkrachting en de dood. Verder is de man schuldig aan twee woninginbraken.

De woning is boven het café van de ouders van het 15-jarige slachtoffer, die tijdens de overval alleen thuis was. De dader was op zoek naar een kluis van de horecagelegenheid. Er zijn sieraden en een telefoon weggenomen. De woningoverval leidde tot veel leed bij het slachtoffer en de familie.

Twee woninginbraken en vrijspraak

De rechtbank oordeelt dat de man daarnaast schuldig is aan twee woninginbraken in Voorst en Barneveld. Bij één inbraak is er ook een pinpas en de bijhorende pincode gestolen, waarmee op die dag een geldbedrag is gepind. De verdachte wordt vrijgesproken van de overige woninginbraken waarvan hij werd beschuldigd wegens het ontbreken van wettig en overtuigend bewijs.

Datum: woensdag 11 december 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Barneveld, Ede, Gelderland, Overijssel, Voorst, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry