Abbingh: nederlaag komt hard aan

11/12
2013
BELGRADO (ANP) - De nederlaag tegen Frankrijk op het WK in Servië kwam hard aan bij de Nederlandse handbalsters. ,,We hadden het gevoel dat we mee konden op hun niveau'', zei Lois Abbingh na de wedstrijd in Belgrado tegen de NOS. Oranje verloor dinsdag met 23-19 van de vicewereldkampioen.

,,Onze dekking was supergoed, we kregen weinig doelpunten tegen, maar wij waren zelf erg aan het zoeken in onze aanvalscombinaties. Het scoren ging moeizaam'', aldus Abbingh, die zelf wel zes keer scoorde en tot speelster van de wedstrijd werd uitgeroepen.

,,Frankrijk is natuurlijk een topploeg. Ze hebben klasse en ervaring en kunnen ook slim spelen. Het was jammer dat het doelpunt van Ailly Luciano werd afgekeurd. Dan waren we op 19-20 gekomen en was er de aansluiting. Mogelijk had het dan nog een andere wedstrijd kunnen worden.''

Het Nederlands team mikt nu op de vierde plaats in de poule, die ook nog recht geeft op een plek in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Henk Groener moet dan woensdag winnen van Congo.

Datum: woensdag 11 december 2013, 00:00
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Belgrado, Frankrijk, Servi

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry